Nieuws

De maatregelen vanuit de overheid en het RIVM zijn inmiddels iets versoepeld. Wegwijsz is langzaam weer aan het kijken hoe intakes, kennismakingen en behandelingen doorgang kunnen vinden.

De volgende keuzes zijn hierin gemaakt:

- Intakes en kennismakingen worden weer ingepland. In overleg met clienten wordt gekeken of het dringend is en om die reden op korte termijn en face-to-face ingepland kan worden. Hierbij worden de regels in acht genomen. Eventueel kan ook besloten worden om via (beveiligd) beeldbellen de afspraak door te laten gaan. 

- (Lopende) Behandelingen worden in overleg en daar waar mogelijk weer face-to-face opgepakt. Blended behandelen is hierin ook mogelijk: face-to-face afwisselen met beeldbellen. Dit gebeurt altijd in overleg met client en mits beide partijen geen klachten hebben

We houden de regels in acht:

- Anderhalve meter afstand
- Geen handen schudden
- Regelmatig handen wassen en desinfecteren
- Bij klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts): dan kom je niet
- Bij twijfels over je gezondheid: dan kom je niet

Stay safe en blijf gezond! 

Per 1 juli heeft Wegwijsz de aanbesteding gekregen met de 8 Achterhoekse gemeenten. Dit betekent dat de verleende zorg voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar betaald gaat worden door de gemeente.

Onder de 8 Achterhoekse Gemeenten vallen: Berkelland, Aalten, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Doetinchem en Montferland.

Kijk voor meer informatie over aanmeldingen onder het kopje Werkwijze.

Sinds 1 januari 2019 zijn professionals verplicht om de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld te voeren.

Voor meer informatie over de meldcode en wat het precies inhoudt:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode

Ben je verwezen voor EMDR? Of is tijdens de intake of behandeling helder geworden dat er EMDR ingezet gaat worden? Lees hier meer over wat EMDR inhoudt en wanneer het ingezet kan worden

www.emdr.nl/wat-is-emdr

nieuws