Nieuws

Beleid rondom coronavirus bij Wegwijsz (conform richtlijnen vanuit het RIVM):

- Intakes en kennismakingsgesprekken worden afgezegd en verplaatst in overleg met betreffende personen. In ieder geval t/m 6 april zullen er geen intakes en kennismakingsgesprekken    zijn.
- Lopende behandelingen: ik neem contact met je op om je te laten weten dat er geen face-to-face behandelingen meer plaatsvinden. Er is mogelijkheid om gebruik te maken van          (beeld)bellen. We zullen met elkaar overleggen waar je behoefte aan hebt en wat nodig je nodig hebt. 
- Mocht je vragen hebben, dan kun je via mail of telefonisch contact opnemen.

Per 1 juli heeft Wegwijsz de aanbesteding gekregen met de 8 Achterhoekse gemeenten. Dit betekent dat de verleende zorg voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar betaald gaat worden door de gemeente.

Onder de 8 Achterhoekse Gemeenten vallen: Berkelland, Aalten, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Doetinchem en Montferland.

Kijk voor meer informatie over aanmeldingen onder het kopje Werkwijze.

Sinds 1 januari 2019 zijn professionals verplicht om de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld te voeren.

Voor meer informatie over de meldcode en wat het precies inhoudt:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode

Ben je verwezen voor EMDR? Of is tijdens de intake of behandeling helder geworden dat er EMDR ingezet gaat worden? Lees hier meer over wat EMDR inhoudt en wanneer het ingezet kan worden

www.emdr.nl/wat-is-emdr

nieuws